VIDEO

# ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΙΑΣ 2018

Μαχητικά αεροπλάνα δίπλα σε αερόστατα, τηλεόραση plasma και tablet  απέναντι από ασπρόμαυρη τηλεόραση και ξύλινα ραδιόφωνα, το γεφύρι της  Άρτας κοντά σε υδραυλικές γέφυρες του Λονδίνου, μηχανή Enigma κρυπτογράφησης μπροστά σε σταθερό υπολογιστή , τρένα σε αγροκτήματα, κινητά τηλέφωνα smartphone μαζί με ηλεκτρικές κιθάρες, νερόμυλους , ανεμόμυλους, σοκολατοβιομηχανίες , εργοστάσια γάλακτος, αεροδρόμια, βιομηχανία χυμού, ξενοδοχείο – καζίνο, πολλαπλές εργασίες και ερωτηματολόγια πάνω σε θρανία και πίνακες  να κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας.

Όλες οι παραπάνω κατασκευές  και πολλές περισσότερες  των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου στο μάθημα της Τεχνολογίας έγιναν αντικείμενο θαυμασμού των μαθητών, καθηγητών και γονιών που επισκέφθηκαν την έκθεση.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές  για την προσπάθεια τους.

Nερόμυλος, έργο της Εβελίνας Κ. μαθήτριας Α΄Γυμνασίου στο μάθημα της Τεχνολογίας

# ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΠΟ  ΤΟΠΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ paidis.com, πατήστε ΕΔΩ:

1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ,ΤΑ KINHTA ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥΣ:

2. Εκπομπή: Πρώτη Είδηση, ΕΡΤ, 30 Νοεμβρίου 2017                                                               Οι ανέσεις της τεχνολογίας κρύβουν κινδύνους;

3. Βασικοί κανόνες για την υπεύθυνη και ορθή χρήση των κινητών τηλεφώνων  από την SaferinternetGreece:

4. Ένα βίντεο που αξίζει να το δουν γονείς και παιδιά!! Το βίντεο παρουσιαστηκε απο τον ψυχολόγο κ.Νάκο Γ. της δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος στην 2η Πολυθεματική Ημερίδα του ΚΙΑ . apo https://www.facebook.com/fanariotis.ioannis

5. ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ- bullying                                                                                         Το Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας συμμετέχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους: Ένας πλανήτης μια ευκαιρία με την ταινία: «Μια ακόμα τέλεια μέρα».

6. Η υπέροχη ταινία 4 μόλις λεπτών έχει συμμετάσχει σε πάνω από 180 διεθνή φεστιβάλ και έχει κερδίσει περισσότερα από 50 βραβεία. Δεν είναι τυχαίο.

Είναι μια παραγωγή του «Institute of Animation, Visual Effects and Digital Postproduction» που εδρεύει στο Ludwigsburg, στη Γερμανία. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν οι άνθρωποι της Ντίσνεϊ είδαν την ταινία, προσέλαβαν δύο από τους μαθητές που συμμετείχαν στη δημιουργία της. Τον Jacob Frey (σκηνοθέτη, συγγραφέα, animator) και Markus Kranzler (φωτισμό και απόδοση).

Η ζωή είναι το πιο όμορφο και πολύτιμο δώρο! Αυτό το εξαιρετικό βίντεο το αποδεικνύει!
Το βίντεο αρχίζει με μια μαμά που δίνει στον μικρό γιο της ένα ανέλπιστο δώρο. Ένα δώρο που το αγόρι δεν το εκτιμά ιδιαίτερα. Στο τέλος του βίντεο όμως, ανακαλύπτει ότι το δώρο της μαμάς του ήταν τελικά πολύτιμο. Το μικρό αγόρι έχει αποκτήσει έναν πραγματικό φίλο για μια ζωή..

7. Freinet- Φρενέ «ο δάσκαλος που άφηνε τα παιδιά να ονειρεύονται»                                      O Célestin Freinet (1896-1966) ένας από τους παλιούς σύγχρονους παιδαγωγούς που άνοιξε νέους δρόμους στις παιδαγωγικές μεθόδους, παρατηρώντας τα παιδιά, εστιάζοντας στα ενδιαφέροντάς τους, φέρνοντας τη δράση και την ενέργεια της αυλής στην τάξη και την τάξη στην αυλή!!! Αποτέλεσε και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς παιδαγωγούς…

8.  Εκπαιδευτικό βίντεο για προστασία από σεισμούς

9. Το #sexting είναι η #ανταλλαγή_σεξουαλικών_µηνυµάτων ή γυµνών φωτογραφιών µέσω διαδικτύου ή µέσω κινητών τηλεφώνων. Τα µηνύµατα αυτά µπορεί να σταλούν σε ένα µόνο άτοµο ή σε πλήθος ατόµων ενώ οι πιο κοινοί διαδικτυακοί τόποι όπου µπορεί να λάβουν χώρα τέτοια φαινόµενα είναι τα κοινωνικά δίκτυα και µέσω κινητών τηλεφώνων. Πολλοί νοµίζουν ότι µια τέτοια πρακτική είναι φυσιολογική στο πλαίσιο µιας σχέσης… έχεις αναρωτηθεί όµως τις συνέπειες;

10. Μάθε τι είναι το Sexting και ποιες οι πιθανές συνέπειές του! Μην εκτίθεσαι!

#. ΓΡΙΦΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ : Για το νούμερο 1 πατήστε εδώ:

Καλεσμένος ο Μανώλης Σφακιανάκης με θέμα συζήτησης : Ποιοι είναι οι κίνδυνοι του διαδικτύου για τα παιδιά.                                                                                                          Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας Μανώλης Σφακιανάκης μιλάει για τους κινδύνους του διαδικτύου αλλά και τους τρόπους προφύλαξης από αυτούς τους κινδύνους, πατήστε εδώ:

ή  https://www.tvopen.gr/embed/16834

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ